Welkom bij de lockpick webklik!!


Hier vindt u gratis informatie over de hobby lockpicking.
Uiteraard gaan wij ervan uit dat u deze kennis niet misbruikt!

Het is gevoelige informatie en u dient er met zorg mee om te gaan!

Bekijk hier gratis een handige lockpick introductie video:Lockpicking is een bezigheid die beoefend wordt door mensen die het leuk vinden om beveiligingsystemen te slim af te zijn. Het is daadwerkelijk een sport en eist veel concentratie en creativiteit.

Een goede dosis kennis van techniek is zeker een vereiste. Je moet namelijk precies weten hoe een slot in elkaar steekt en hoe je de innerlijke werking zo kan beinvloeden dat je het slot kan verslaan!

Het is jammer dat er veel mensen zijn die zich in deze sport verdiepen met de intentie de technieken praktisch in te zetten want dit is in tegenstelling tot wat veel mensen denken erg lastig. Lockpicking is een kunde en kan vergeleken worden met puzzelen of een andere oplossingsgerichte sport. Er kan veel tijd in gaan zitten om het doel te bereiken en er is nooit zekerheid dat dit doel daadwerkelijk behaald wordt.

Elk slot is namelijk anders en je weet nooit precies hoe een slot van binnen in elkaar steekt. De afmetingen van de pinnen zijn namelijk uniek in elk slot. Dit is juist hetgene dat het zo'n veilig systeem maakt.


hoe een sleutel werkt
Je kunt dit ook zien wanneer je naar een sleutel kijkt. Je ziet dan dan de inkepingen op elke sleutel anders zijn. Naast de inkepingen zit er ook nogeen verschil in het profiel van de sleutel. Sommige zijn zo dun dat er bijna geen lockpick setje tussen past!

Dit doen ze express, om ongeauthoriseerde toegang te beperken. Slot fabrikanten proberen namelijk een zo sterk mogelijk systeem te ontwikkelen. Maar juist omdat het zo moeilijk is, is de uitdaging des te leuker! Moet je je voorstellen dat je een systeem kan verslaan waar juist duizenden mensen over na hebben gedacht omdat te kunnen voorkomen?

Dan heb je dus iets gevonden dat hun allemaal over het hoofd hebben gezien. Je snapt daarom ook wel dat lockpickers ook vaak worden ingehuurd door sloten fabrikanten. Er worden zelfs beloningen uit gereikt door slot fabrikanten als je een slot kan verslaan! Deze wedstrijden bestaan al sinds de 18e eeuw!

Sloten zijn dus constant aan het veranderen doordat ze uitgedaagt worden door specialisten. Lockpickers hebben dus op de lange termijn een positief effect op de veiligheid van sloten en leveren zo een essentiele bijdrage aan de maatschappij!

Ontdek hier meer over lockpicking!


Of ga naar:

Lockpicking tools overzicht
Geschiedenis van sloten